Procuratura Anticorupție a completat acuzarea față de Vladimir Plahotniuc în dosarul „Frauda Bancară”. Procurorii au constatat că din banii furați de la Banca de Economii el a cumpărat un avion,  pe care l-a utilizat în interese personale.

Episodul s-ar fi întâmplat în perioada 24 noiembrie 2014 – 29 iunie 2015, când a fost conducător al organizației criminale și beneficiar, prin persoane interpuse, al mai multor companii nerezidente. Prin intermediul acestora ar fi primit de la Ilan Șor mijloace financiare în sumă de 21 000 000 USD, care aveau ca origine credite bancare obținute fraudulos de la Banca de Economii.

În continuare, grupul de urmărire penală întreprinde măsurile speciale de investigații pentru cercetarea circumstanțelor cauzei, stabilirea adevărului, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Anterior, Vladimir Plahotniuc a fost învinuit în dosarul fraudei bancare de crearea și conducerea unei organizații criminale (art.284 din Codul penal), săvârșirea unei escrocherii în proporţii deosebit de mari (art.190 alin.(5) din Codul penal) și spălarea banilor în proporţii deosebit de mari (art.243 alin.(3) din Codul penal).

Măsura sub formă de arest preventiv aplicată în privința lui Plahotniuc Vladimir în prezenta cauză rămâne neschimbată.

Sursa: Procuratura Generală

Articolul precedentExpert economic: Salariile au crescut, însă efectele pozitive nu au fost resimțite
Articolul următorUniunea Europeană va oferi țării noastre granturi și împrumuturi în sumă de 150 de milioane de euro