Aflat în Antalya, Turcia, la Forumul de Diplomație, ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, a avut o întrevedere cu omologul din Ucraina, Dmitro Kuleba. 

La această întâlnire de sâmbătă, cei doi miniştri au discutat despre relațiile dintre cele două țări, iar Bogdan Aurescu a cerut, din nou, Ucrainei, să recunoască, oficial, inexistența “limbii moldoveneşti”.

Ca urmare a acestei declarații, preşedintele Partidului Politic NOI, din Republica Moldova, Vladimir Dachi, a reacționat dur. 

Din pacate, aceasta declaratie venita din partea asa zisilor nostri frati de peste Prut, prin vocea lui Bogdan Aurescu, nu ne face cinste absolut deloc si demonstreaza inca odata modul umilitor in care Republica Moldova este tratata de Romania! Partidul Politic NOI, si eu personal, ne dorim o tara suverana si independenta, care sa fie un partener egal si respectat pentru orice alt stat din lume! Cu asa frati, nici vrajmasi nu ne mai trebuie!“, a declarat presedintele Partidului Politic NOI, domnul Vladimir Dachi.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova