Vladimir Dachi, presedintele Partidului Politic ,,NOI”, cere sancționarea celor care se fac vinovați de expulzarea profesorilor turci. La 6 septembrie 2018, șapte profesori turci ai Liceului „Orizont” din Chișinău au fost luați de forțele speciale din familiile lor și trimiși în pușcărie în Turcia, „deciziile fiind luate cu scopul asigurării securității naţionale”, se menționa într-un comunicat al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Comunicatul mai preciza că turcii expulzați ar fi fost „suspectați de legături cu o grupare islamistă despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări”.

”La 3 ani de la gravele abuzuri savarsite de regimul mafiot Dodon – Plahotniuc in privinta expulzarii profesorilor turci ,imi doresc alaturi de toti moldovenii de buna credinta ca astfel de ilegalitati sa nu se mai intample niciodata !
Trebuie sa fim solidar cu famiile celor care pe nedrept stau intemnitati inca in Turcia  si cer alaturi de colegii mei din partid sanctionarea celor vinovati !
Daca ne dorim cu adevarat un stat de drept avem obligatia morala sa i aducem in fata justitiei pe cei care au incalcat in mod grav drepturile omului  actiuni abuzive in urma carora Republica Moldova a fost condamnata la CEDO !,a declarat Vladimir Dachi presedintele Partidului Politic ,,NOI” 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentPensii mai mari sau praf în ochi? Majorările pînă la 2000 de lei se limitează!
Articolul următorNatalia Morari ia o pauză din Televiziune: „Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu”