Varianta sud-africană a noului coronavirus, a fost depistată în Noua Zeelandă la o femeie de 56 de ani, care s-a întors recent din Europa. Femeia a fost testată pozitiv, la 10 zile de la finalizarea carantinei sale obligatorii de două săptămâni de izolare. Cel mai probabil, transmiterea a avut loc în timpul carantinei sale, au declarat luni autorităţile locale, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Femeia în vârstă de 56 de ani este prima persoană neozeelandeză infectată prin transmitere locală de la jumătatea lunii decembrie şi prezintă o tulpină a virusului care este, probabil, mai contagioasă.

“Tulpina infecţiei este varianta sud-africană, iar sursa contaminării este cel mai probabil o altă persoană care s-a întors” din străinătate, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Chris Hipkins.

Neozeelandeza ar fi fost infectată în timpul carantinei de către o persoană care se afla la acelaşi etaj cu ea şi care a fost testată pozitiv cu două zile înainte ca această femeie să-şi încheia carantina.

După ce a ieşit din carantină, femeia a călătorit în regiunea Northland, din extremitatea nordică a ţării, şi a prezentat simptome de COVID-19 timp de câteva zile înainte de a fi testată pozitiv.

Sursa: Realitatea de Diaspora