Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, cererea mare a vaccinului la nivel internațional ar fi motivul pentru care acesta nu a fost livrat încă în Republica Moldova. Anterior, responsabilii în sănătate anunţau că primele doze vor ajunge la Chișinău la mijlocul lunii februarie. Totuşi, reprezentanţii ANSP nu cunosc când anume va fi distribuit preparatul.

“Este o solicitare foarte mare pe piaţă, anume a vaccinurilor COVID-19 şi capacitatea de producere a vaccinului COVID-19 este una la moment limitată se întâmplă unele dificultăţi în aprovizionarea cu vaccin, dar se face tot posibilul ca vaccinul cât mai curând să fie disponibil în Republica Moldova. Distribuţia vaccinului COVID-19 este cel mai complicat proces de logistică de până acum.”, a comunicat medicul-epidemiolog la ANSP, Alexei Ceban. 

Imediat ce serul va ajunge în Moldova, specialistul îndeamnă oamenii, să nu ezite şi să se imunizeze.

“Am stabilit un indicator minim de 70 de procente, asta ar însemna că practic fiecare dintre noi trebuie să fie vaccinat ca să putem limita răspândirea virusului SARS-COV-2.”, a spus medicul-epidemiolog la ANSP, Alexei Ceban. 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentPeste o mie de cazuri noi COVID în ultimele 24 de ore. Numărul bolnavilor în stare gravă, în creștere
Articolul următorAgenţia Medicamentului din Republica Moldova a primit două cereri de înregistrare a vaccinului rusesc Sputnik V