Președinta țării, Maia Sandu, a declarat că va decide să meargă la Summitul liderilor de state din Comunitatea Statelor Independente (CSI) dacă va primi o invitație oficială.

„Eu la unele summituri particip, la unele – nu. Aceasta depinde de agendă, dacă este una ce vizează țara noastră eu voi participa”.

Chiar dacă va primi o invitație oficială, cel mai probabil Maia Sandu nu va participa la eveniment, deoarece nu există progrese în dialogul moldo-rus.

“Eu consider că întrebările trebuie discutate la nivel înalt când este înregistrat suficient progres pentru ca să se ajungă la o înțelegere, măcar pe un subiect. Trebuie să fie niște rezultate potențiale ca să aibă loc astfel de întrevederi. Până când, guvernarea lucrează pe fiecare întrebare și sperăm că vor fi unele rezultate”.

Summitul liderilor statelor CSI va avea loc în perioada 28-30 decembrie, la Sanct Petersburg. Evenimentul este organizat la inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, potrivit comunicatului emis de Președinția Federației Ruse.

Articolul precedentMașini blindate și focuri de armă în stânga Nistrului. Ce s-a întâmplat?
Articolul următorArtistul român Victor Socaciu a murit