Uniunea Europeană (UE) a aprobat joi, 2 decembrie, un sprijin financiar pentru consolidarea apărării Moldovei, Ucrainei și Georgiei.

Ajutorul este oferit în urma solicitărilor din partea statelor beneficiare și nu prevede livrarea de armament.

În cazul Republicii Moldova, asistența UE va contribui la consolidarea capacităţilor Serviciului Medical Militar şi a Batalionului de Inginerie al Forţelor Armate ale Republicii Moldova, inclusiv pe direcția furnizării serviciilor civililor în situaţii de criză sau de urgenţă.

De asemenea, UE va finanţa furnizarea de echipamente medicale pentru Serviciul Medical Militar şi de echipamente de eliminare a muniţiilor explozive pentru Batalionul de Inginerie.

UE a oferit Ucrainei o finanţare de 31 de milioane de euro pe o perioadă de 36 de luni pentru consolidarea forţelor armate ucrainene, în special cu unităţi medicale, spitale de campanie, unităţi de genişti şi unităţi de logistică și pentru lupta împotriva atacurilor cibernetice.

Articolul precedentLukoil datorează statului român aproape 2 miliarde de dolari, din cauza combinațiilor făcute de Victor Jumbei, directorul companiei
Articolul următorA iubit mai mult banii, decât Chișinăul.Cum a sacrificat Dorin Chirtoacă orașul ca să fie în rând cu barosanii