Șapte primării au primit din partea Uniunii Europene granturi în valoare de 2.6 milioane euro pentru dezvoltarea locală.

Cu siguranță, oamenii din aceste șapte localități au așteptări mari de la aceste proiecte. În acest context, îmi exprim speranța că vor fi constituite platforme locale pentru a asigura participarea cetățenilor la luarea deciziilor, pentru a îmbunătăți transparența. În același timp, este important să se efectueze tranziția la modele digitale, deschise și incluzive de guvernare locală, să se realizeze consolidarea economiilor locale, a capacităților antreprenorilor locali, să se dezvolte infrastructura și multe altele”, a scris premierul Natalia Gavriliță pe pagina sa de Facebook. 

Asistența financiară este oferită administrațiilor publice locale din Căușeni, Cărpineni, Șoldănești și Ungheni și municipiilor Cahul, Călărași și Ceadâr-Lunga, în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), finanțată de UE și implementată de PNUD.

Articolul precedentMaia Sandu: Ca să nu ajungă în fruntea statului politicieni corupți, trebuie să organizăm alegeri corecte
Articolul următorCristian Rizea, noi dezvăluiri incendiare despre corupția de la Chișinău – VIDEO