Secţiile de votare din Republica Moldova pentru alegerea preşedintelui ţării s-au închis duminică la ora 21:00, însă rămân deschise unele din străinătate, unde alegătorii mai stau la coadă.

La ora 21:00, prezenţa la vot este de 42,73%, exercitându-şi dreptul 1.213.884 de alegători, informează Unimedia.

Comparativ cu alegerile prezidențiale din 2016, rata este mai mică, când la această oră, 48,94% din alegători își exercitase dreptul la vot.

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, care a candidat ca indepedent pentru a fi reales, ar fi ar fi obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial desfăşurat duminică, conform Unimedia, citat de agerpres.

Rezultatele unui after-poll prezentate de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice arată că Dodon ar fi obţinut 40,09% din voturi, candidata din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, 34,6% din voturi şi candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, 11,5%.

Acest sondaj a fost realizat telefonic, duminică, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe un eşantion de 2.522 de persoane cu vârsta peste 18 ani şi are o marjă de eroare de +/- 2,5%. Dintre subiecţi, 37% au refuzat să răspundă.

Conform rezultatelor unui alt sondaj telefonic, realizat de Compania “Intellect Group” în colaborare cu asociaţia SPERO, 28,5 la sută dintre moldoveni au spus că l-au votat pe Igor Dodon, iar 21,5% dintre alegători au declarat că şi-au dat votul pentru Maia Sandu.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentRealitatea Plus a reușit să intre în sufrageria lui Gabriel Oprea – Interviu-maraton
Articolul următorAndrei Năstase, primele declarații după închiderea secțiilor de vot