România va trimite în Republica Moldova 6.000 de tone de motorină care va fi folosită de agricultorii afectați de secetă.

Ajutorul umanitar va fi trimis de România în Republica Moldova ca urmare a unei înţelegeri între preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi liderul moldovean, Maia Sandu. 6.000 de tone de mototină vor fi distribuite de autorităţile din Moldova fermierilor afectaţi anul trecut de secetă.

„Ne bucurăm de această veste bună pentru ţara noastră – ca urmare a înţelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susţinerii agricultorilor afectaţi de secetă. Le mulţumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6000 de tone de motorină, în special Preşedintelui Klaus Iohannis şi Prim-minstrului Florin Cîţu. Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a anunţat pe Facebook, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova