Pompierii IGSU au salvat o fetiță în vârstă de opt ani care atârna de balconul unui bloc de locuit la etajul 12, chiar de Crăciun. Minora era fără supraveghere, singură în locuință.

Alertați de trecători, pompierii IGSU s-au deplasat la fața locului, au deblocat ușa locuinței și au salvat fetița de doar 8 anișori. Aceștia au constatat că minora era singură acasă. După finalizarea operațiunii, fetița a fost preluată de un echipaj medical.

Fetița este acum acasă, în siguranţă, alături de mama ei. Specialiștii îi vor oferi toată asistența necesară, inclusiv psihologică.

Imagine
Sursa foto IPN

Șefa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, Zinaida Micleușanu, a declarat pentru IPN că este vorba despre singurul copil din familie și până acum nu s-a aflat în vizorul autorităţii tutelare. „Ne-am autosesizat de ieri şi urmează să fie luată în vizor, pentru a identifica posibilele cauze de ce copilul a recurs la acest gest şi ce s-a întâmplat de fapt. Reprezentatul autorităţii tutelare ieri a fost alături de copil, în procesul cercetării cazului şi audierii acestuia. Copilul şi familia va fi investigată medical, psihologic şi inclusiv social”, a precizat Zinaida Micleușanu.

Șefa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului cheamă părinții să nu lase copiii singuri acasă, chiar dacă e vorba de copii mai mari. Dacă trebuie să meargă la muncă sau au alte urgențe, e bine să apeleze la rude sau vecini, care vor supraveghea minorul.

Potrivit ofiţerului de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, Natalia Stati, s-a stabilit că minora se afla singură acasă în momentul incidentului. Mama era la muncă, iar tatăl este plecat peste hotare. Când vor fi stabilite toate circumstanțele, se va decide dacă părinții vor fi sau nu pedepsiți pentru lăsarea în primejdie.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentRestricții de călătorie în Turcia
Articolul următorUngaria a început campania de vaccinare înaintea celorlalte state membre UE