Un pacient dializat a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul AstraZeneca/Oxford în afara studiilor clinice, potrivit BBC

Brian Pinker, în vârstă de 82 de ani, a primit vaccinul la spitalul Universităţii Oxford la ora 07:30 (07:30 GMT), a anunţat Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.

Pinker, originar din Oxford, s-a declarat mândru că a primit vaccinul în oraşul său natal, situat la 82 de kilometri nord de Londra.

“Sunt atât de încântat că primesc vaccinul anti-COVID19 astăzi (luni) şi sunt foarte mândru că este cel inventat la Oxford”, a precizat el.

Vaccinul, care a fost aprobat miercuri pentru utilizare de urgență de către organismul de reglementare britanic, Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor Medicale (MHRA), va fi în cele din urmă inoculat în peste 700 de centre de vaccinare, a anunţat NHS.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Republica Moldova nu are capacitatea de a depista noua tulpină a Covid-19
Articolul următorDonald Trump, înregistrat în timp ce îi cere unui înalt oficial electoral să îi ”găsească voturi” pentru ca el să câștige alegerile