Rata de infectare în București crește spectaculos în ultimele zile și numărul de persoane care au nevoie de Terapie Intensivă este și el tot mai mare. DSU a luat o decizie importantă în această privință.

DSU a anunțat în această dimineață creșterea numărului de pacienți în stare critică. Primele măsuri au fost luate deja:

“Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de pacienți critici înregistrați în București ca urmare a infectării cu noul coronavirus, cea de-a 5-a unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi și ultima pe care România o mai avea disponibilă a fost astăzi amplasată în incinta Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, urmând a deveni funcțională în termen de câteva zile, timp în care echipa tehnică a institutului va asigura racordarea la utilități.

Această unitate a fost achiziționată cu ajutorul Fundatia Mereu Aproape în cadrul proiectului ”Creșterea rezilienței sistemului național de urgență în caz de pandemii și dezastre” coorodonat de Fundația pentru SMURD. De asemenea, prin fondurile strânse de Fundatia Mereu Aproape datorită teledonului ”Români Împreună” au mai fost achiziționate 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console cu câte 6 injectomate fiecare, cele 12 ventilatoare aferente fiind asigurate de către IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania prin achizițiile efectuate cu ajutorul ONAC.

Dorim să tragem un semnal de alarmă și să vă reamintim că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta cu noul coronavirus este comportamentul responsabil al fiecărui individ din societate. Creșterea capacității de terapie intensivă prin eforturile constante întreprinse de sistemul sanitar din România nu poate face o diferență reală fără respectarea măsurilor de prevenție și stoparea creșterii rapide a cazurilor.”, anunță DSU, potrivit realitatea.net

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 89. Isterie în politică: Parlamentul se schimbă la față
Articolul următorRomânia, marcată cu roşu pe noua hartă europeană de risc epidemic pentru COVID-19