Mobilizare generală, la Chișinău, după declarațiile fostului deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia fostul deputat PLDM Ion Butmalai și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Rosario Salemi ar fi fost asasinați. Procuratura Generală a dispus reluarea urmăririi penale în cadrul acestor dosare.

 “Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie Luncașu au fost clasate din lipsa faptului vreunei infracțiuni, iar urmărirea penală în cazul Salemi a fost suspendată în temeiul art.2871 CPP, nefiind identificată persoana care poate fi pusă sub învinuire, Procuratura Generală a dispus subdiviziunilor care gestionează aceste lucrări, să organizeze reluarea urmăririi penale”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Procurorii ar urma să-l citeze și să-l audieze în calitate de martor pe Cristian Rizea, pentru a putea verifica, ulterior, informațiile prezentate prin acțiuni procesual-penale, menite să confirme sau să infirme faptul asasinatelor.

Reamintim că deputatul Cristian Rizea a afirmat că Vladimir Plahotniuc ar sta în spatele asasinării ex-deputatului PLDM Ion Butmalai și oamenilor de afaceri Rosario Salemi și Iurie Luncașu.

“I-aș transmite atât lui Plahotniuc: înainte să încerce să se gândească să decidă răpirea mea sau asasinarea mea pe modelul Butmalai, Rosario Salemi, un om de afaceri italian, în 2011, poate ne mai aduce aminte, Iurie Luncașu, anul trecut, să sune până la Washington”, a declarat Cristian Rizea.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentOperațiunea Rizea vs. Cazul Ceaus
Articolul următorSinucideri dubioase ale personajelor cheie de la Chișinău. Cristian Rizea face dezvăluiri ȘOCANTE