Membrii Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) protestează în centrul Chișinăului, cerând majorarea tarifelor pentru transportul de pasageri.

Tansportatorii susțin că domeniul transportului de pasageri a ajuns în prag de colaps, din cauza scumpirii combustibilului, scăderii numărului de pasageri, plecării șoferilor peste hotare în căutarea unui loc de muncă. Ca urmare, în opinia lor, pentru a putea face față cheltuielilor este necesar ca statul să le ramburseze accizele pentru motorină și TVA și să aprobe majorarea tarifelor pentru călătorie.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comentat protestul APOTA:

“Ca ministru responsabil de domeniul transporturilor, una dintre principalele mele preocupări este ca oamenii să beneficieze de servicii de transport sigur, comod și accesibil, iar prețul achitat pentru serviciile de transport să fie unul corect și care corespunde realităților actuale. Din discuția despre tarife nu putem ignora nevoia ca transportatorii să investească mult mai serios în modernizarea autovehiculelor, așa cum prevede legea. Respect dreptul transportatorilor de a protesta și îi asigur, ca și până acum, că rămân deschis la dialog pentru a găsi o soluție în interesul tuturor în ceea ce privește tarifele.”

Anterior, APOTA a expediat un demers către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, solicitând intervenția autorităților și majorarea tarifelor pentru călătorii.Potrivit transportatorilor, ultima dată, tariful pentru călătoriile în transport a fost modificat la sfârșitul anului 2019, când s-a stabilit un preț de 60 de bani pentru un kilometru.

Articolul precedentȘoferii nu vor fi amendați, dacă vor fi prinși în trafic fără permise de conducere
Articolul următorVotat: Surse din bugetul statului vor fi alocate pentru achitarea datoriei față de „Gazprom”