Toate locurile în spitalele din Chișinău, alocate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, sunt ocupate. Șeful adjunct al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinăului, Boris Gîlcă a anunțat în cadrul ședinței primăriei de astăzi că toate cele 1042 de paturi din spitalele municipale au fost ocupate.

„Rămâne a fi extrem, extrem de gravă, o continuare uniformă de creștere, cresc cazurile grave. Zilnic avem un număr stabil și în creștere de decese. Trebuie să înțelegem, că medicii fac tot posibil. Atenționez, în spitalele municipale am ajuns la capacitate maximă, toate cele 1042 de paturi sunt ocupate. Putem spori numărul locurilor de la 5 -10 paturi pe zi doar din contul acelor pacienți care se externează, paturi libere sunt la limita, capacitățile sunt la limită, sistemul medical este pregătit în continuare pentru acordarea asistenței medicale. Toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate, colaborăm cu Ministerul Sănătății să facem față acestei presiuni, curând vom activa alte 200 de paturi la Moldexpo”, a declarat Gîlca, potrivit unimedia.info

„În Chișinău s-au înregistrat până în prezent 719 decese, iar numărul morților este într-o creștere constantă”, a declarat Boris Gâlcă.

În ultimele 3 zile, numărul cazurilor înregistrate zilnic a trecut de o mie, cele mai multe fiind în rândul locuitorilor din Chișinău. În acest sens, Comisia municipală a instituit noi măsuri, printre care și purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile deschise, pentru a minimiza numărul cazurilor de îmbolnăvire.

Sursa: Realitatea din Moldova