Un bărbat din Republica Moldova este cercetat pentru fals şi uz de fals după ce a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei un test PCR fals, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În data de 15 decembrie, în jurul orei 21,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier – ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 48 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o remorcă.

La controlul de frontieră acesta a prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi prezenţi în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier un raport medical eliberat de o clinică din Republica Moldova, care atesta că deţine un rezultat negativ la testarea pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 prin metoda RT PCR. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea înscrisului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a făcut testul PCR la o clinică din Republica Moldova şi nu avea cunoştinţă că documentul în cauză nu este autentic“, se arată în comunicatul poliției de frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentExclusiv: Cristian Rizea face dezvăluiri despre abuzurile sistemului mafiot din justiția moldovenească
Articolul următorCum sunt delapidate afaceri profitabile prin insolvabilitate intenționată