Pe 27 decembrie expiră termenul de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2021. Serviciul Fiscal de Stat atenționează că vor fi aplicate penalități în mărime de 0,0219 % pentru fiecare zi de întârziere.

Potrivit art. 2877 din Codul fiscal, termenul de achitare a impozitului pe avere este până la data de 25 decembrie a anului de gestiune. Reieșind din faptul că, în acest an ziua de 25 decembrie 2021 este zi de odihnă, termenul – limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 27 decembrie 2021.

Totodată, în cazul în care contribuabilul nu a recepționat avizul de plată la impozitul pe avere, acesta urmează să se adreseze subdiviziunii Serviciului Fiscal de Stat în raza căreia se deservește.

Achitarea impozitului pe avere poate fi efectuată on-line, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay.

Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor) în valoare de 1,5 milioane lei şi mai mult și cu o suprafață totală de 120 m2 şi mai mult.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit).

Articolul precedentCristian Rizea, noi dezvăluiri incendiare despre corupția de la Chișinău – VIDEO
Articolul următorIlan Șor a rămas fără imunitate parlamentară. Ce urmează să întreprindă Procuratura Generală?