Disciplinele educaționale și metodologiile viitorului, in procesul de predare, tema sesiunilor la care vor participa, in sudul țării, 78 de profesori din 37 de școli din regiunea Cahul.

 „Tekwill în fiecare școală” este cel mai complex program național de cursuri online extra-curriculare.

Inițiativa este dezvoltată în cadrul proiectul „EU4Moldova:Startup City Cahul”, implementat de ATIC cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.

Cadrele didactice beneficiază de mentorat pentru ca, incepand din toamnă, să predea profesiile viitorului pentru elevii din patru raioane din sudul Moldovei: Cahul, Cantemir, Leova și Taraclia.

Pentru a putea face acest lucru profesorii au parte de instruire, pentru a obtine integrarea metodologiei inovative de predare și învățare în clasă, pentru ca elevilor să le fie mai ușor să obțină noi abilități.

Aproximativ 20.000 de elevi cu vârste cuprinse între 13-19 ani vor studia cel puțin unul dintre cele șase cursuri disponibile pe platformă: programarea algoritmilor, proiectarea și dezvoltarea web, design grafic, inteligență artificială, proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor mobile și antreprenoriat.

La nivel național, peste o mie de profesori participă la cursurile de formare în cadrul programului, care este dezvoltat printr-un amplu parteneriat dintre TEKWILL, USAID, Suedia, PNUD Moldova, EU4Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentBogdan Aurescu, vizită în Republica Moldova
Articolul următorRomânia a acordat Republicii Moldova 300.000 de euro pentru proiecte destinate societăţii civile și presei independente