În data de 13 octombrie 2022 Instituția Publică Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, în urma semnării Acordului de Colaborare și de Înfrățire cu Școala Gimnazială nr.1 din comuna Șendreni, județul Galați, va organiza o activitate comună, un târg de toamnă cu genericul „Toamna-Zâna belșugului”.

Scopul colaborării este de a oferi posibilitatea de a descoperi elemente cultural-educative din spațiul românesc și moldovenesc de către elevii și cadrele didactice implicate în proiect, de asemenea cunoașterea diferitelor aspecte ale spațiului cultural și educațional, stabilirea de relații sincere dar și acordarea de ajutor colegial între elevii și profesorii celor două școli, iar obiectivele în carul programului educațional sunt: construirea unui parteneriat care să promoveze valori comune, realizarea de schimburi de experiență, cunoaștere și practici în domeniul educațional, crearea și dezvoltarea de activități școlare și extrașcolare comune, încurajarea și dezvoltarea voluntariatului în rândul elevilor, părinților și cadrelor didactice și promovarea dialogului și a comunicării între elevii celor două școli din proiect.

Activitatea „Toamna-Zâna belșugului” are drept scop atât afirmarea și stimularea potențialului artistic al elevilor, cât și dezvoltarea deprinderilor de a fi solidari și de a prețui munca fiecăruia.  

Bogăția toamnei va fi prezentată prin cele mai frumoase expoziții, desene și compoziții ale elevilor. În curtea școlii va fi organizată o expoziție, la care elevii de toate vârstele își vor expune lucrările din materiale naturale și vor participa la iarmarocul de toamnă.

”Cu toții ne vom bucura de o atmosferă tomnatică încununată cu dansuri, cântece, scenete și ghicitori. La activitate vor fi invitați părinți, oaspeți ai ziarului raional Actualități floreștene și întreaga comunitate. Elevii vor demonstra tuturor că toamna este anotimpul fără de care nu ar exista  nici bucurie, nici dragoste și nici viață” spune Liliana Leontiev Mihail, director al Instituției Publice Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentTrei rachete rusești au zburat deasupra Republicii Moldova – România confirmă traiectoriile
Articolul următorSUA nu vor tolera sub nicio formă atacurile nucleare ruseşti, afirmă consilierul pentru securitate naţională