Papa Francisc a oficiat slujba din Duminica Floriilor catolice în Bazilica Sfântul Petru, aproape goală din cauza restricţiilor impuse de pandemia COVID-19. În primul an de pandemie, slujba s-a ținut în sala pustie, fără credincioși. În alți ani, Piața Sfântul Petru era plină de zeci de mii de oameni.

Papa Francisc a oficiat, duminică, slujba din Duminica Floriilor catolice în Bazilica Sfântul Petru într-un cadru restrâns din cauza restricţiilor pentru combaterea coronavirusului, îndemnând credincioşii să fie apropiaţi de săraci şi de cei aflaţi în suferinţă.

Pentru al doilea an la rând, comemorarea Intrării lui Isus în Ierusalim nu se mai desfășoară la obeliscul din Piața Sfântul Petru, cu frumoasa procesiune pe treptele bazilicii. Restricțiile pandemiei au dus la o nouă organizare liturgică, riturile sacre desfășurându-se în interiorul bazilicii vaticane și cu participarea unui număr redus de credincioși, relatează realitatea.net

La rugăciunea ”Angelus”, recitată la finalul celebrării euharistice, papa a făcut un apel la rugăciune pentru victimele atentatului sinucigaș comis în această dimineață în fața unei catedrale catolice din Indonezia. Slujba a fost transmisă pe canalul YouTube al Vaticanului.

Anul trecut, în aprilie 2020, slujba de Florii a avut loc în absența credincioșilor. Înaintea pandemiei, Duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Mari de dinaintea Paştelui, zeci de mii de persoane umpleau Piaţa Sfântul Petru și purtau ramuri de măslin şi de palmier, în cadrul ceremoniei din aer liber.

 

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 27 martie 2021
Articolul următorAcordul financiar pentru Republica Moldova nu mai este valabil. România rămâne un partener predictibil şi implicat