Ministrul ucrainean al Apărării susține că Rusia ar intenţiona să depoziteze arme nucleare în Crimeea și avertizează că armata rusă ar putea ataca Ucraina pentru a-și asigura resurse de apă destinate regiunii pe care a anexat-o, pe cale ostilă, în 2014.

“Infrastructura din Crimeea este pregătită pentru potenţiala stocare de arme nucleare. Prezenţa muniţiei nucleare în Peninsula Crimeea ar declanşa o nouă serie de probleme politice, juridice şi morale”, a avertizat Andrii Taran, fără a oferi dovezi în acest sens, a anunțat Reuters, potrivit realitatea.net.

Ministrul ucrainean al Apărării a atras atenţia, la o întâlnire cu membrii Subcomisiei pentru Apărare a Parlamentului European, că Rusia ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă Crimeei. 

De altfel, Rusia este vizată de sancţiuni ale SUA şi Uniunii Europene din cauza anexării regiunii ucrainene de la Marea Neagră, în 2014, şi a susţinerii acordate insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei.

Rusia este acuzată că a suplimentat, în ultimele săptămâni, efectivele militare din Crimeea şi din apropierea frontierelor Ucrainei. Liderul american Joe Biden i-a solicitat omologul rus Vladimir Putin un summit, în cât mai scurt timp cu putință, pentru a discuta această problemă.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentDanemarca renunță complet la vaccinul AstraZeneca
Articolul următorRetragerea trupelor NATO din Afganistan, decisă oficial de SUA