Directorul SRI Eduard Hellvig s-a întâlnit miercuri, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Cei doi au discutat despre „opțiunile de reformă a sectorului național de securitate” din Republica Moldova, potrivit administrației prezidențiale. Directorul Serviciului Român de Informații efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

„Dialogul a abordat subiectele care, în prezent, se află în atenția întregii regiuni: nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste și cibernetice, a radicalizării și dezinformării”, se arată în comunicatul adminsitrației prezidențiale de la Chișinău, potrivit umpmv.eu.

Maia Sandu a prezentat, în cadrul discuției, și obiectivele de securitate ale Republicii Moldova.

„Șefa statului a menționat, în cadrul discuției, obiectivele de securitate ce sunt puse în fața instituțiilor de profil ale Republicii Moldova, și anume:

1) transparentizarea activității Serviciului de Informații și Securitate

2) dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securității naționale

3) creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile responsabile de securitatea spațiului informațional al țării și

4) cooperarea regională și internațională eficientă”, se precizează în comunicat.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentRizea, acuzații GRAVE: Ministrul FSB, Vladimir Bolea, îndeplinește PAS cu PAS planul Rusiei de acaparare a agriculturii din Republica Moldova
Articolul următorRizea, acuzații dure la adresa Anei Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova: Spălări de bani, venituri ascunse și un dosar penal