Acuzații fără precedent la adresa lui Vladimir Plahotniuc! Potrivit fostului deputat Cristian Rizea, moartea afaceristului Iurie Luncașu, un fost apropiat al controversatului oligarh, nu ar trebui să fie catalogată ca “sinucidere”. El era cel care “acoperea traficul de droguri”, spune deputatul fugar. 

În spatele morții controversatului om de afaceri Iurie Luncașu, un fost apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, ar sta oligarhul fugar, iar acesta nu s-ar fi sinucis, așa cum au anunțat autoritățile, susține Cristian Rizea. În plus, acesta îi acuză pe Vladimir Plahotniuc și pe fostul președinte Igor Dodon că ar plănui răpirea sa, acum că a fost eliberat din închisoare.

„Îi transmit lui Vladimir Plahotniuc, înainte să încerce să se gândească și să decidă răpirea sau asasinarea mea pe modelul Butmalai, Rosario Salemi, un om de afaceri italian, în 2011, sau Iurie Luncașu… că eu nu vreau să mă sinucid! Dacă, Doamne ferește, mă găsiți într-o ipostază de genul ăsta, singurii responsabili sunt Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc! Iurie Luncașu… suntem așa de naivi toți? El este cel care acoperea traficul de droguri!”, acuză Cristian Rizea.

Cine era Iurie Luncaşu, un afacerist apropiat fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, găsit ÎMPUȘCAT ÎN CAP

Iurie Luncaşu, patronul unei companii care deţine un imobil impunător în zona televiziunii din Chişinău – cunoscut în presă mai mult drept “Casa Alba’ – şi apropiat de fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, a fost găsit împuşcat în cap, în august 2019, într-un câmp în apropiere de Chişinău.

Prima instituţie media care a publicat informaţii despre acest caz a fost filiala din Republica Moldova a cotidianului rusesc Komsomolskaia Pravda, care scria că Luncaşu ar fi cumnat cu Vlad Plahotniuc, fiind căsătorit cu sora soţiei fostului lider al Partidului Democrat.

Oficiali ai Inspectoratului de Poliţie Buiucani nu au dorit să ofere mai multe informaţii despre acest caz, la acea vreme, limitându-se să afirme că omul de afaceri a fost găsit mort în apropiere de Chişinău şi că poliţia a fost alertată de către şoferul acestuia.

Ulterior, portalul noi.md a dat publicităţii mai multe detalii ce păreau a fi o notă informativă a poliţiei. Potrivit acestuia, înainte de a se sinucide, Luncaşu i-ar fi dictat şoferului său un mesaj despre gestionarea imobilului de la Telecentru.

„Poliţia Buiucani informează că, la 17.08.2019, orele 20:07, la Unitatea de Gardă a parvenit o înştiinţare de la 112, precum că pe drumul R-6 se află o persoană împuşcată în regiunea capului. Potrivit declaraţiilor celui care a sunat la 112, Luncaşu s-a împuşcat cu arma personală în regiunea capului şi a decedat în urma leziunilor suferite la locul faptei”, indica portalul noi.md, apropiat socialiştilor proruşi.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentCristian Rizea, dezvăluiri cu ecou internațional: La un pas de Parlamentul Moldovei. Schema prin care Plahotniuc i-a oferit un loc de deputat
Articolul următorCristian Rizea, despre omul din umbra lui Plahotniuc: Vladimir Cebotari gestionează schemele din justiție