După ce a ieșit de la închisoare, Vlad Filat a continuat să cheltuie milioanele furate de la cetățenii Republicii Moldova. În această perioadă, și-a cumpărat două vile de lux în orașul Miami din SUA, în valoare de 3 milioane de euro.

De asemenea, prin intermediul lui Mihai Sava, un moldovean care deține în SUA un dispecerat pentru servicii de transport a mărfurilor, Vlad Filat a cumpărat cu bani cash 127 de camioane, investiție care îi aduce lunar un venit net de 1 milion de dolari.

În luna septembrie 2021, Vlad Filat a achiziționat cu 9 milioane de euro clădirea nefinisată a miliardarului Anatolie Stati, de pe bulevardul Ștefan cel Mare 150, aflată în posesia  Moldinconbank. Cum a reușit și din ce surse?

A reușit datorită firmelor interpuse. Una dintre acestea este așa zis numită compania de IT “Nova Lines”, reprezentată de Mihail Sava, și care în realitate este dispeceratul menționat mai sus. Acesta a cumpărat de la Moldinconbank cu 9 milioande de euro, fără documente confirmative, clădirea abandonată de Anatol Stati, din banii furați de Vlad Filat de la cetățenii Republicii Moldova.

Articolul precedentPartidul „Șor”, pus la respect. Nu va primi bani de la stat timp de un an
Articolul următorDe ce a fost nevoie de a dubla salariile judecătorilor Curții Constituționale?