În cadrul unei conferințe de presă, susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, acesta a declarat că Moldova ar putea beneficia de un nou ajutor din partea României.

”Am avut o discuție cu doamna Președinte-ales Maia Sandu ieri (luni – n.r.), imediat după ce am aflat rezultatul îmbucurător al alegerilor prezidențiale din Moldova. Am felicitat-o pe doamna Sandu și, la invitația domniei sale, i-am promis că voi face o vizită în Republica Moldova imediat după ce va prelua funcția de Președinte al Republicii Moldova. Iar cu Premierul am discutat la foarte puțin timp, cred că la o oră după ce am avut acea convorbire telefonică, și am început să căutăm soluții pentru un nou pachet de sprijin care, cu siguranță, va fi necesar pentru Republica Moldova”,  declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a fost primul lider care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidențiale. Totodată acesta a anunțat că va face prima vizită în Republica Moldova după de Maia Sandu va prelua mandatul de Președinte.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentTârgul de Crăciun, anulat și la Chișinău
Articolul următorMoldova a primit 7.000 flacoane de Remdesivir pentru tratamentul infecției COVID-19