Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că România acordă 250.000 de euro din bugetul pentru cooperare pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară în beneficiul Republicii Moldova, banii urmând a fi direcţionaţi spre proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din ţara vecină.

“Ministerul Afacerilor Externe va acorda, prin decizia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, o contribuţie voluntară în valoare de 250.000 euro în scopul implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Republica Moldova. Contribuţia este alocată din bugetul cu destinaţia cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru anul 2020 şi va fi acordată prin organizaţia European Endowment for Democracy (EED), înfiinţată în 2013 de Uniunea Europeană şi statele membre, ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democraţiei şi drepturilor omului în Vecinătatea UE.

România îşi propune astfel să impulsioneze conectarea Republicii Moldova la valorile europene şi principiile democratice, prin susţinerea concretă acordată societăţii civile şi mass-mediei în calitate de promotori principali ai acestor valori. România completează în acest fel investiţiile multiple realizate în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul Agenţiei de cooperare internaţională pentru dezvoltare (RoAid), din subordinea MAE, în infrastructură, instituţii de învăţământ, în sistemul medical şi în alte numeroase domenii, inclusiv în mass-media, cu scopul profesionalizării şi asigurării independenţei în vederea îndeplinirii cu succes a rolului său democratic”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

România va continua să acţioneze în sprijinul direct al cetăţenilor din Republica Moldova, în baza relaţiei speciale fundamentată pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie, precum şi pe Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentCărţi rare în valoare de 3,3 milioane de dolari, returnate proprietarilor după un jaf comis de infractori români
Articolul următorUn bărbat a decedat după ce a căzut în gol de la etajul 13 al unui bloc din Chișinău