Secțiile de votare din Republica Moldova s-au deschis duminică, 11 iulie, la 07:00, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. La urne sunt așteptați 3,2 milioane de cetățeni.

Din totalul celor 2.150 de secţii de votare constituite pentru aceste alegeri, 41 sunt destinate votului cetăţenilor din Transnistria, iar 150 pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate. Procesul de votare se va desfăşura în intervalul orar 07:00 – 21:00.

12 secţii de votare sunt organizate și în România, între care două sunt în Bucureşti.

Numărul cetăţenilor cu drept de vot din Republica Moldova este de 3,2 milioane, iar autorităţile electorale au pregătit pentru acest scrutin 3,6 milioane de buletine de vot, dintre care 706.000 pentru cetăţenii din diaspora.

Pentru cele 101 mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova s-au înscris în cursa electorală 23 de concurenţi, dintre care 20 de partide politice, două blocuri electorale şi un candidat independent. Numărul total de candidaţi înscrişi în liste este de 1.791 persoane.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat că scrutinul de duminică va fi monitorizat de 2.442 de observatori acreditaţi de CEC, 642 de observatori internaţionali, care reprezintă 20 de misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, şi 30 de experţi electorali internaţionali din partea a zece autorităţi electorale străine.

Scrutinul parlamentar anticipat din Republica Moldova are loc după ce vechiul legislativ a fost dizolvat în luna aprilie, la propunerea preşedintelui Maia Sandu. Curtea Constituţională a Republicii Moldova a avizat dizolvarea Parlamentului ca urmare a faptului că membrii legislativului nu au ajuns la un acord privind formarea unui guvern.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentMUTARE ȘOC FĂCUTĂ DE LIDERII PARTIDULUI POLITIC,, NOI” , Vladimir Dachi și Cristian Rizea!
Articolul următor30 de experţi electorali internaţionali vor observa alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova