Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în Republica Moldova marţi, 2 martie, ora 10.00. În prima etapă sunt vaccinaţi medicii care activează în secţiile de terapie intensivă şi cele cu profil COVID. Primii medici care vor fi imunizaţi sunt cei de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău.

Primul medic vaccinat este Alexandru Botezatu, şeful Departamentului Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Republican. Acesta a declarat că a simţit o „senzaţie plăcută” după administrarea vaccinului. „Sunt cele mai frumoase emoţii”, a mai spus medicul. Campania de vaccinare este posibilă datorită României, care a donat Republicii Moldova 21.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, produse de AstraZeneca, din totalul de 200.000 de doze promise.

România a livrat sâmbătă, 27 februarie, către Republica Moldova primele doze de vaccin AstraZeneca. Este vorba despre 21.600 de doze.

Astfel, din primele doze de vaccin, iniţial, vor fi repartizate 10.800 centrelor de sănătate publică din ţară, iar ulterior vor ajunge în centrele de vaccinare. Pentru persoanele din stânga Nistrului au fost distribuite 1.800 de doze.

Totodată, menționăm că între 28 februarie și 3 martie sunt așteptate și primele livrări prin platforma COVAX a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Este vorba de 14.400 de vaccinuri AstraZeneca așa că, la începutul lunii martie, Republica Moldova dispune în total de 36 de mii de doze.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentIncendiu violent la o fabrică de produse din țiței din Prahova- VIDEO
Articolul următorElena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare EXECUTARE în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani – Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare