O înregistrare audio dintre președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, sugerează că așa zis numita “operațiune militară’’ rusească în Ucraina nu decurge conform planului inițial. Mai mult, cheltuielile suportate de la începutul războiului depășesc enorm bugetul planificat în acest scop. De asemenea, din discuție reiese că Serghei Șoigu l-a dezinformat pe Vladimir Putin cu privire la unele acțiuni militare, fapt care a pus Rusia într-o situație extrem de complicată în acest război. Vladimir Putin pare să fie disperat.

Putin: Să întreprind măsuri? Am discutat aseară totul în detalii. Eu am aprobat planul ajustat de Gherasimov.  Ce vă încurcă? Mie mi se raportează în fiecare oră. Nu trebuie să-mi puneți „macaroane pe urechi”. Eu te rog foarte mult.

Șoigu: Totul decurge conform planului. Am organizat 6 din 10 inele, am ieșit în 4 zone. Ce ține de sud…

Putin: Tu ai două zile. Începând de astăzi, tu înțelegi?

Șoigu: În regiunea de sud, Odesa, 80 la sută dintre punctele de legătură…

Putin: La dracu cu sudul tău. Aceasta este etapa a doua. Tu înțelegi doar că economia toată …ne-au aruncat cu 20 de ani în urmă. Planul tău ne costă de 1000 de ori mai mult. Milioane! Unde este rezultatul? Dincolo de faptul că în cazul lui Medveciuk (deputat ucrainean acuzat de trădare de patrie) nu sunt rezultate…

Șoigu: Am luat legătură cu el noaptea…

Putin: Renuțăm. Noi doar am discutat. Deja situația nu mai decurge conform planului inițial.

Șoigu: El nu este la curent. Dar cu siguranță bănuiește…

Putin: Dar ce mă bați la cap? Cu ce venim noi la negocieri, Serghei?

Șoigu: Voi aștepta. Intensitatea e maximă…Planul de 10 inele vor fi în 2-3 zile.

Putin: Care 3? Ce bați capul?

Șoigu: Populația se opune mult…

Putin: Elvira de 100 de ori mai dur acționează decât tine…Tu acolo cu Gherasimov te miști de ici colo, dar Elvira cu Mișustin rup fundul. Dar tu nu faci asta. Rupe fundul. Sau acolo noi vom fi.

Șoigu: Nu trebuie să greșim…

Putin: E incredibil. Am să te chem la următoarea discuție cu francezii. Acolo toți sunt furioși. Tu poți să clarifici situația? Cutii pustii…dar despre monumentul Babi Iar (monument dedicat victimelor Holocaustului, distrus de o rachetă rusească). Gata, noi suntem fasciști acum, pentru toată lumea. Asta ați vrut să obțineți? Ce se întâmplă, în general? Ascultă, până la finalul negocierilor, etapa a treia, trebuie să fie totul beton!

Șoigu: Înțeleg. Mă strădui.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentMoment istoric| Republica Moldova depune cererea de aderare la Uniunea Europeană
Articolul următorSUA se tem ca „laboratoarele de cercetare biologică” să nu cadă în mâinile rușilor