Procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut acordul Parlamentului pentru ridicarea imunității, reținerea și arestarea deputatului Ilan Șor. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități urmează să se înrunească în ședință și să analizeze solicitarea.

Deputata fracțiunii parlamentare a Partidului „Șor” Marina Tauber a calificat acțiunea lui Dumitru Robu drept „un show politic, destinat să sustragă atenția cetățenilor  de la problemele reale”. 

„Au venit facturile pentru gaze și regina, cu ai săi clovni, nu mai știe cum să acopere calvarul la care i-au supus pe oameni decât cu show-uri cu procurori și cu dosare politice la comandă. Voi înțelegeți că ratingurile PAS sunt la pământ. Nu sunteți în stare de nimic, în afară de istericale”.

Ilan Șor susține că cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a-i ridica imunitatea ar fi fost făcută la indicația Maiei Sandu.

„Maia Grigorevna Hitler nu a putut să își țină în frâu emoțiile atunci când am anunțat despre impeachment, așa cum ea știe că nu toți din partidul ei îi susțin pozițiile, nu toți sunt de acord cu ceeea ce se întâmplă în țară. Cel mai importanrt, a început sa se teamă de noi”.  

Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară în august 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare, iar după alegerile parlamentare din 11 iulie, curent, el a devenit din nou deputat pe listele Partidului Politic „ȘOR”.

În mai 2015, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. De mai bine de trei ani, dosarul în care este vizat, a fost examinat la Curtea de Apel din Cahul. În august 2021, la solicitarea avocatului lui, Denis Calaida, care a invocat suspiciuni colective de imparțialitate a magistraților, dosarul a fost transferat la Curtea de Apel Chișinău. 

Articolul precedentCurtea de Conturi: mii de moldoveni au fost vaccinați împotriva COVID-19 cu vaccinuri cu termen expirat. Ce spune ministra Sănătății?
Articolul următorExclusiv: Cristian Rizea face dezvăluiri despre abuzurile sistemului mafiot din justiția moldovenească