Procurorul general de la Chișinău – Alexandr Stoianoglo și soția sa au fost reținuți de ofițerii PA. Ofițerii SIS au luat cu asalt clădirea PG, înainte de briefingul de presă al lui Stoianoglo.

Briefingul de presă programat pentru ora 18:00 s-a amânat. Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, urma să vină cu primele declarații după suspendarea sa, dar și a adjuncților săi din funcție, potrivit UNIMEDIA.

Procuratura Generală a rămas fără conducere după ce ieri, 5 octombrie, s-a dispus începerea urmăririi penale pe numele lui Stoianoglo. Respectiv, mandatul lui Stoianoglo se suspendă. De asemenea, sunt suspendați și adjuncții Procurorului General.

Amintim că deputatul PAS Lilian Carp a depus o sesizare, prin care a solicitat investigarea procurorului general sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și corupere pasivă. Astfel, procurorul Victor Furtună a fost desemnat  pentru a investiga acțiunile lui Alexandr Stoianoglo, din perioada în care acesta era deputat și președinte al Comisiei parlamentare Securitate, Apărare și Ordine Publică.

 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentUPDATE Incendiu puternic la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte persoane au decedat
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 9 octombrie 2021