Primul lot de vaccin prin platforma COVAX va ajunge azi în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al sănătăţii, Tatiana Zatîc, în cadrul şedinţei de Guvern. Potrivit ei, urmează să fie livrate peste 14 mii de doze de ser anti-COVID-19 de tip AstraZeneca, produse în Coreea de Sud.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a cerut ca dozele de vaccin care vor ajunge la Chişinău să fie distribuite în funcţie de necesităţi.

“Vă rog respectuos şi lotul care urmează să-l primească Republica Moldova pe linia COVAX, să-l repartizaţi în mod echitabil la toate instituţiile medicale şi să continuăm vaccinarea personalului medical din prima linie.”, a spus premierul interimar, Aureliu Ciocoi. 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, prin intermediul platformei COVAX în Moldova ar urma să ajungă 24.570 de doze de vaccin de tip Pfizer şi 264 de mii de doze de ser de tip AstraZeneca.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentTulpina britanică a virusului COVID-19, confirmată în Republica Moldova. Aureliu Ciocoi: Suntem în pragul declanșării unui lockdown
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în Republica Moldova, în primele două zile