Numărul alegătorilor care au votat în diaspora în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale moldovene a depășit, după ora 15:00, ora Chișinăului, numărul celor care au votat în străinătate pe parcursul întregii zile, în primul tur de scrutin, sau 150 de mii.

Datele actualizate în timp real ale Comisiei Electorale Centrale atestă deja o prezență fără precedent la cele 139 de secții de votare pentru alegătorii moldoveni din străinătate. În multe orașe europene s-au creat cozi de sute de metri, inclusiv la o secție deschisă pe un stadion în Frankfurt pe Main, Germania. Misiunile diplomatice moldovene au recomandat alegătorilor adunați aici și la mai multe secții de votare aglomerate din nordul Italiei să meargă pentru a vota în altă parte pentru că ar putea epuiza buletinele de vot. S-a relatat despre aglomerație și la câteva secții de votare din Rusia, unde prezența a fost redusă în primul tur de scrutin.

Până la orele 13:00, la secția de votare nr. 1/349 din or. Frankfurt au votat 2970 persoane. Astfel, secția mai dispune doar de 2030 buletine de vot. Oamenii, veniți în număr mare la această secție, protestează și scandează „Vrem să votăm!”.

Secția de votare din Frankfurt riscă să rămână fără buletine de vot

Sursa: Realitatea din Moldova