Peste un milion de alegători din Republica Moldova s-au prezentat, până la ora 16.00, la alegerile parlamentare anticipate de duminică, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, potrivit Agerpres
Oficialul CEC afirmă că procentul de prezenţă la vot a depăşit 34% din totalul celor 3.282.837 alegători înscrişi în listele electorale permanente. Potrivit Codului electoral, alegerile se consideră valabile dacă la acestea au participat cel puţin o treime din numărul total de alegători.

“Până la această oră, au votat peste un milion de alegători. Informaţia este una publică şi poate fi urmărită în timp real. Conform acestor informaţii şi reieşind din prevederile legale, o dată ce rata de participare a depăşit o treime din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale, putem spune că scrutinul de astăzi poate fi considerat valabil”, a afirmat Dorin Cimil.

Până la ora 16.00, au fost exprimat 140.000 de voturi în secţiile de votare din străinătate. De asemenea, peste 23.000 de votanţi din Transnistria au participat la alegerile parlamentare anticipate de duminică

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentMobilizarea moldovenilor din diaspora pentru alegerile parlamentare. Cozi la secțiile de votare
Articolul următorCristian Rizea aruncă în aer scena politică din Republica Moldova: “Voi depune plângere penală pe numele lui Igor Dodon”