Republica Moldova a înregistrat 1.301 cazuri noi de COVID și 19 decese în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor în stare extrem de gravă și a celor conectați la aparate de respirație asistată este în creștere. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatâc.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, din numărul total de cazuri, 2 au fost depistate la persoane venite din Grecia (1) și Franța (1). În total au fost efectuate 3.252 de teste.

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul Covid-19 în Republica Moldova a atins cifra de 172.815 cazuri.

La momentul actual 9.779 de cazuri de boală sunt active. Cea mai înaltă rată a infectărilor se atestă în municipiul Chișinău – 637 de cazuri. Pe locul doi este raionul Ialoveni cu un număr de 53 de persoane infectate timp de o zi și Transnistria – 50 de cazuri.

„Sunt cifre alarmante care vorbesc despre faptul că populația trebuie să respecte întocmai recomandările experților epidemiologi. Avem la momentul actual 284 de persoane în stare extrem de gravă, iar 63 de pacienți sunt conectați la aparate de ventilare mecanică. Sunt persoane care luptă între viață și moarte”, a mai spus Tatiana Zatâc, potrivit jurnal.md

În ultimele 24 de ore au decedat 19 persoane. În Republica Moldova de la începutul pandemiei au decedat 3.697 de persoane.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentO nouă erupție a Vulcanului Etna a vut loc marți seară
Articolul următorVaccinul anti-COVID va ajunge cu întârziere în Republica Moldova