Trei persoane, membri al unui grup criminal organizat, specializat în punerea în circulație a bancnotelor false, au fost reținute în flagrant. Aceștia au reușit să introducă peste 63.000 de euro falși pe teritoriul Republicii Moldova.

Forțele de ordine au depistat un lot în valoare de cinci mii euro în bancnote false cu nominalul a câte 500 euro. Ulterior, la a doua tranzacție, au fost depistate și ridicate alte 116 bancnote false cu același nominal de 500 euro, în total, 63 mii euro falși..

Potrivit PCCOCS, este vorba despre activitatea criminală a unui grup mai larg de persoane, bine organizat, care intra în posesia valutei contrafăcute, inclusiv dolari americani, pe care îi introduceau în Republica Moldova, unde îi puneau în circulație.

În urma perchezițiilor au mai fost găsite arme, muniții deținute ilegal, obiecte de preț, precum și mijloace financiare, care au fost ridicate și supuse expertizelor, relatează jurnal.md

Deși procurorii, în baza probatoriului și circumstanțelor din dosar, au ajuns la concluzia că în privința tuturor celor trei persoane identificate la moment există temei de arestare preventivă (înaintând în acest sens demersuri judecătorilor de instrucție), măsurile aplicate au fost diferite, astfel încât persoana de gen feminin, care avea rolul de a identifica potențiali cumpărători ai valutei străine și a o pune în circulație, a fost plasată în arest la domiciliu – hotărâre care a fost contestată de către procurori.

 

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentMaestrul Nicolae Botgros a fost externat. Mesajul său pentru toți cei care nu cred în virus
Articolul următorMoldova a înregistrat 1.215 cazuri noi de infectare cu Covid, înregistrate în ultimele 24 ore