În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 16 316 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 11 198 traversări persoane, dintre care 7 609 treceri la frontiera moldo-română, 1 273 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 316 treceri aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 16 316 persoane și completate 10 695 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 101 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Potrivit unimedia.info, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: – nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și a punctelor de trecere; – două persoane au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național; – un document falsificat depistat la trecerea frontierei de stat; – 75 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentDeputatul Platformei DA, Iurie Reniță, în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID-19
Articolul următorRomânia SUSPENDĂ toate zborurile din și spre Marea Britanie