SC Oțelul Galați anunță faptul că trei jucători au semnat contracte cu formația pregătită de Dorinel Munteanu: fundașul central Maxim Cojocaru, mijlocașul central Vasile Jardan și atacantul Vadim Cîrcimar. Cei trei fotbaliști provin din Republica Moldova și vor îmbrăca tricoul roș-alb-albastru în această stagiune de campionat. Jardan și Cîrcimar s-au alăturat lotului condus de Dorinel Munteanu încă din cantonamentul de la Vatra Dornei, fiind utilizați și în cele două meciuri de verificare disputate în stagiul de pregătire, în timp ce Cojocaru a făcut joncțiunea cu echipa în această săptămână. Oțelul mai are în lot un jucător moldovean, mijlocașul dreapta Dumitru Demian.

Maxim Cojocaru – fundaș central – născut 29 octombrie 1999, la Chișinău, Rep. Moldova – a început fotbalul la clubul de primă ligă Dacia Buiucani, dar la vârsta de 15 ani a părăsit țara natală și s-a mutat în Spania, unde a evoluat la CE Jupiter și UFB Jabac, la nivelul regional din comunitatea autonomă a Cataloniei. Apoi, a revenit în Moldova, în Divizia Națională, la Codru Lozova, după care s-a transferat la KF Vllaznia, formație din prima ligă a Albaniei. În sezonul trecut, a fost legitimat la CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Vasile Jardan – fundaș/mijlocaș central – născut 20 iulie 1993, la Chișinău, Rep. Moldova – a început fotbalul la Dacia Chișinău, formație pentru care a și debutat în prima ligă în 2011. Apoi a fost împrumutat la Academia Chișinău și FC Dinamo-Auto Tiraspol, de unde a făcut pasul la FC Milsami Orhei în 2017. Au urmat 4 ani în tricoul acestei formații, alături de care a reușit să câștige Cupa și Supercupa Moldovei și să evolueze în preliminariile UEFA Europa League (7 meciuri – 1 gol). Are la activ 136 de prezențe pe prima scenă fotbalistică a Moldovei.

Vadim Crîcimari – atacant – născut 22 august 1988, la Tiraspol, Rep. Moldova – a debutat în fotbal la Sfîntul Gheorghe Suruceni, fiind un vârf cu experiență și cu un CV ce cuprinde formații din prima ligă a Moldovei, dar și din Azerbaijan și liga secundă din Rusia. E evoluat de-a lungul carierei pentru FK Mughan (Azerbaijan), Rapid Ghidighici, FC Speranta Crihana Veche, Zimbru Chișinău, FC Tosno (Rusia, L2), SKA-Energhia Habarovsk (Rusia, L2), Academia Chișinău, FC Dinamo-Auto Tiraspol, CSF Speranta Nisporeni, FC Floresti și Dacia Buiucani. 

Cei trei i se alătură lui Dumitru Demian – mijlocaș dreapta – născut 8 februarie 1999, la Chișinău, Rep. Moldova – a fost format la juniorii celor de la Dacia Buiucani, Chișinău, dar apoi a trecut în fotbalul italian, evoluând încă de la o vârstă fragedă în Serie D, la echipele Virtus Verona, Levico Terme și Legnano Salus, adunând 87 de prezențe în acest eșalon. A revenit apoi în țara natală, la formația unde a început să practice fotbalul și a evoluat alături de Dacia Buiucani, în prima ligă a Moldovei.

Oțelul Galați a ajuns la un acord de reziliere amiabilă a contractului avut cu Marius Sevastian. 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentVladimir Dachi prezent alaturi de foștii militari parașutiști!
Articolul următorGuvernul condus de Natalia Gavriliţă a primit votul de încredere