Trei deputaţi din Platforma “Pentru Moldova” s-au infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre Violeta Ivanov, Reghina Apostolova şi Sergiu Sîrbu. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de colega lor, Marina Tauber. Acesta însă nu a declarat şi care este starea lor de sănătate.

 

Sergiu Sîrbu a confirmat printr-un mesaj că a fost testat pozitiv la COVID-19.

Surse din anturajul deputaților grupului “Pentru Moldova” au declarat pentru publika.md că cei trei aleși ar fi internați în stare gravă, iar alți doi parlamentari infectați ar fi sub tratament la domiciliu.

Deputatul platformei “Pentru Moldova” Sergiu Sîrbu este internat la Terapie Intensivă, fiind testat pozitiv la noul coronavirus. Starea lui este de gravitate medie, iar la un moment dat, deputatul a fost la un pas de stop cardiac, a declarat pentru PUBLIKA TV soţia parlamentarului, Ina Sîrbu. Ea a decis să facă precizări în contextul informaţiilor apărute în presă.

“Am încercat să ţin maximal în secret starea lui Sergiu, pentru că sunt datele cu caracter personal, dar în condiţiile în care în presă se tot vehiculează, spun că starea lui Sergiu este de gravitate medie, el se află în terapie intensivă. Sperăm să fie bine. Mulţumesc tuturor care mă sună şi mă susţin”, a mai spus Ina Sîrbu.

Soția deputatului a scris pe pagina sa de Facebook că primește periodic informații de la medicii care îl supraveghează, deoarece Sergiu nu are acces la telefon.

Și deputatul PAS, Dumitru Alaiba a anunţat, pe Facebook, că a făcut testul la noul coronavirus şi rezultatul este pozitiv.

”Pozitiv. A ajuns și rândul nostru. Cel mai insuportabil e gândul că tu, anume tu, nimeni altcineva, ai adus virusul în casă, i-ai infectat pe restul și l-ai mai și plimbat prin oraș între timp. Vă rog, aveți grijă de voi, fiți prudenți. Și ne vaccinăm cu prima ocazie, când ne vine rândul. Vaccinarea e unicul lucru ce poate pune punct acestei nebunii.” a scris deputatul pe pagina sa de socializare.
 
 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova