Partidul „Șor” nu va primi alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de un an, deoarece a făcut agitație electorală la protestul organizat în data de 3 decembrie, nu a raportat sursele financiare achitate artiștilor care au evoluat și a repartizat pungi cu produse alimentare susținătorilor. Decizia a fost luată, astăzi, de Comisia Electorală Centrală (CEC).

„Am constatat că prețul pentru serviciile prestate celor 6 artiști nu au fost reflectate în raport. În scopul evoluării prețurilor de piață a serviciilor artistice potrivit informației publice plasate pe diferite portaluri inclusiv artist.md costurile serviciilor artistice prestate de Ian Raiburg începe de la 398 euro,  Ansamblul Șatrița cu 280 euro. Partidul Șor nu a raportat cheltuieli în suma de 21 665 pentru serviciile artistice, fapt ce constituie o încălcare a legislației electorale”, a relatat vicepreședintele CEC, Pavel Postică. 

În aceste condiții, CEC a transmis  Procuraturii Anticorupție demersul Inspectoratului de Poliție Bălți cu privire la faptele de corupere a alegătorilor, iar Inspectoratului de Poliție Bălți – sesizarea candidatului independent Nicolae Grigorișin cu privire la acțiunile de agitație electorală.

CEC a stabilit că turul doi la Bălți va avea loc pe 19 decembrie, între candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul PAS Boris Marcoci. La scurt timp, PAS a anunțat că își retrage candidatul din cursa electorală pentru a evita speculațiile. Ieri, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alexandr Nesterovschi a anunțat că boicotează scrutinul și a îndemnat locuitorii orașului Bălți să nu se prezinte la turul II. 

Articolul precedentAlertă cu bombă la Preşedinţia Republicii Moldova
Articolul următorSăracul Vlad Filat: Cum spală fostul premier milioanele de euro furate de la moldoveni