Partidul Politic „NOI” a anunțat că îl propune pe Cristan Rizea la funcția de ministru al Afacerilor Interne.

„În contextul simplificării procedurii de confiscare a averii nejustificate, venim în sprijinul Guvernului în combaterea corupției. Cristian Rizea a demonstrat că este un luptător imbatabil împotriva corupției și demnitarilor corupți, inclusiv a celora care și-au părăsit funcțiile sau au evadat din țară pentru a-și salva averile dobândite ilicit”, este menționat în declarația Partidului Politic „NOI”.

Cristian Rizea a declarat că este pregătit să-și asume această responsabilitate. Mai mult, el promite că în calitate de ministru al Afacerilor Interne, în prima zi de activitate, va prezenta Poliției de Frontieră o listă cu peste 700 de nume ale persoanelor corupte, care nu vor avea dreptul și nu vor putea părăsi țara.

„Astăzi, Maia Sandu a adus în sistemul de justiție toate instrumentele necesare pentru a-i pedepsi pe corupți, este necesar cât mai curând să le confiscăm averile dobândite ilegal, să returnăm statului tot ce au furat de la cetățeni în ultimii 30 de ani. Mecanismul deja există, dar, din păcate, guvernării îi lipsește încă o persoană onestă și hotărâtă, care să-l pună în aplicare. Dacă partidul de guvernământ acceptă propunerea Partidului Politic „NOI”, atunci vă promit că persoanele corupte își vor pierde nu numai somnul, dar și proprietățile, în cel mai apropiat timp”, a declarat Cristian Rizea.

Mai mult, Cristian Rizea afirmă că în prima săptămână de activitate, în funcția de ministru al Afacerilor Interne, 100 de dosare vor ajunge pe masa procurorilor. Iar în unul dintre aceste dosare, inculpat va fi chiar actualul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

„În decurs de o săptămână, vor fi concediați absolut toți angajații din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, iar în locul lor vor fi angajați absolvenți ai Academiei de Poliție și ai Facultăților de Drept. Doamna Maia Sandu este singura noastră șansă pentru a depăși sărăcia și corupția. Vom confisca averile dobândite ilegal de hoți, astfel încât nu vom avea nevoie de granturi sau împrumuturi internaționale pentru a întreține Republica Moldova. Petrec mai bine de 16 ore zilnic, în ultimul an, investigând și dezvăluind schemele de corupție din instituțiile statului, inclusiv în rândul procurorilor, judecătorilor, consilierilor locali și primarilor. Am documente care conțin nume exacte ale demnitarilor implicați în acte de corupție, nume ale persoanelor care figurează ca proprietari fictivi ai proprietăților dobândite ilicit, adresele bunurilor imobile. Avem șansa de a întoarce țării, până la ultimul bănuț, tot ce aceștia au furat. Din prima zi voi prezenta rezultate, nu am nevoie de perioadă de adaptare. A venit timpul ca fiecare hoț să răspundă pentru faptele comise. Doamnă președintă, Maia Sandu, dacă sunteți mulțumită de cum stau lucrurile la Ministerul Afacerilor Interne, atunci, la sigur, sunteți dezinformată,” a menționat Cristian Rizea.

Vladimir Dachi, președintele Partidului Politic „NOI”, a amintit că Mihai Cristian Rizea a fost propus în funcția de ministru al Afacerilor Interne în campania electorală din 2021.

„Suntem siguri că va face față sarcinilor stabilite, iar demnitarii corupți – actuali și foști, nu vor rămâne nepedepsiți, nu vor putea părăsi țara, nu vor păstra averea dobândită ilicit. Cu Cristian Rizea la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se va trece de la vorbe la fapte, chiar din prima zi de la învestirea în funcție. Îi vom lasă pe acești hoți să trăiască în chirie, așa cum, în prezent, trăiesc mii de moldoveni, care nu au posibilitatea să aibă un trai decent din cauza ilegalităților lor”, a precizat Vladimir Dachi.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova