Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut cu 23 la sută faţă de săptămâna trecută. Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă. Autorităţile din sănătate îşi propun să finalizeze în următoarele zile imunizarea cu a doua doză de Pfizer, iar din luna mai va începe rapelul cu AstraZeneca.

DENIS CERNELEA, secretar de stat în domeniul sănătăţii:”La data de 2 mai se va începe vaccinarea cu doza a doua AstraZeneca. Astăzi, au fost distribuite noi vaccinuri în număr de 51.500 de doze. Acest lot, ne propunem să fie asimilat până la data de 30 aprilie.”

Autorităţile au mai anunţat că în a doua etapă de vaccinare au fost incluse mai multe categorii de persoane.

DENIS CERNELEA, secretar de stat în domeniul sănătăţii:”Lucrătorii din domeniul educaţiei indiferent de vârsta acestora, angajaţii din structurile de menţinere şi asigurare a ordinii publice, apărării şi securităţii statului, inclusiv ambasade, Parlament, Preşedinţie, Guvern, minister şi instituţii subordonate acestora, lucrătorii sistemului penitenciar.”

Până în prezent s-au vaccinat peste 96 de mii de persoane dintre care peste 10.200 au fost imunizate cu a doua doză. Totodată, au fost înregistrate peste 900 de reacţii adverse uşoare, potrivit publika.md

453 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri în Republica Moldova.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentIncendiu puternic la un depozit din Chișinău
Articolul următorPlatforma TikTok, dată în judecată în Marea Britanie pentru colectarea ilegală de date personale ale copiilor