Norvegia îşi va închide graniţele pentru toate vizitele, cu excepţia celor esenţiale, a declarat premierul Erna Solberg miercuri, 27 ianuarie, înăsprind suplimentar unele dintre cele mai dure restricţii de călătorie din Europa. “Practic, graniţa va fi închisă tuturor persoanelor care nu locuiesc în Norvegia”, a declarat Solberg în cadrul unei conferinţe de presă.

Deşi câteva grupuri vor fi exceptate de la regulă impusă de Oslo, printre care se numără lucrătorii din domeniul sănătăţii din unele ţări, majoritatea muncitorilor migranţi nu vor putea intra în ţară.

“Observăm că tulpina nouă a virusului s-a răspândit semnificativ în numeroase ţări care nu monitorizează extinderea acesteia în acelaşi fel ca Norvegia, Danemarca sau Marea Britanie”, a explicat Solberg, relatează realitatea.net

Norvegia, care nu este membră a UE, a anunţat sâmbătă o carantină în capitală, după apariţia unui focar cu noua tulpină mai contagioasă, identificată prima dată în Marea Britanie.

Țara nordică este una dintre cele mai ferite de pandemie, puțin peste 61.000 de cazuri de COVID fiind înregistrate aici de la debutul din Wuhan. 556 de norvegieni și-au pierdut viața în lupta cu virusul, conform datelor oficiale publicate de portalul Worldometer.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentRomânia va oferi Republicii Moldova din experiența procesului de vaccinare anti-COVID
Articolul următorRobotul umanoid Sophia urmează să fie produs în masă