Rusia a introdus noi măsuri obligatorii pentru străini, printre care examinarea medicală şi amprentarea.

Străinii ar urma să fie supuși unor verificări medicale elaborate, o dată la fiecare trei luni, începând de anul viitor. Examinările vor cuprinde analize de sânge şi radiografii cu raze X sau tomografii computerizate, în anumite cazuri.

Conform noilor prevederi, străinii trebuie să se testeze de tuberculoză, sifilis şi HIV. AHK susţine că rezultatele trebuie trimise autorităţilor ruse responsabile cu imigraţia şi că luarea de amprente va deveni și ea obligatorie.

Persoanele care refuză să se supună regulilor riscă să rămână fără permis de lucru. Regulile se aplică pentru toți străinii și membrii lor de familie, începând cu copiii în vârsta de 6 ani.

Autorităţile ruse afirmă că noua procedură este o măsură sanitară în beneficiul întregii ţări. Ziarul rus Novaia Gazeta, critic al Kremlinului, s-a întrebat însă dacă nu ar fi vorba de discriminare. Încă nu este clar dacă străinii vor trebui să părăsească ţara în cazul în care testele vor arăta că sunt bolnavi și ce consecințe ar putea suferi dacă nu se vor conforma noilor reguli.

Sursa: Digi 24

Articolul precedentFamilia, o prioritate pentru Guvern. Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată
Articolul următorReflecții: Oamenii dezamăgiți nu mai caută dreptate în justiție, dar vin la penalul Rizea. Jurnaliștii galbeni și ieftini au chiloții pătați