Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat noi măsuri de protecție împotriva COVID-19, care intră în vigoare joi, 23 decembrie. Iată principalele dintre acestea:

Însoțitorii călătorilor vor fi putea intra în Aeroportul Internațional Chișinău doar în baza Certificatului COVID-19.

De asemenea, accesul la evenimentele private, organizate în perioada 23 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, indiferent de codul de alertă al localității în care au loc (verde, galben, roșu) pentru un număr de 25 sau mai multe persoane, va fi permis doar în baza prezentării certificatului Covid-19.

În cadrul târgurilor de Crăciun, va fi obligatorie purtarea măștilor de protecție, cu excepția copiilor de până la 12 ani.

De asemenea, din 27 decembrie, persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR Covid-19.

Testul trebuie efectuat de persoanele vaccinate și nevaccinate cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu.

Lista statelor din zona roșie va fi întocmită de Ministerul Sănătății, începând cu 24 decembrie, și actualizată o dată la șapte zile.

Articolul precedentProcuratura Generală, pe urmele lui Igor Dodon. De ce infracțiune este suspectat fostul șef al statului?
Articolul următorMaia Sandu: Ca să nu ajungă în fruntea statului politicieni corupți, trebuie să organizăm alegeri corecte