Moldovenii care dețin cetățenie română sunt eligibili să se înscrie pe Platforma Națională de Vaccinare de peste Prut și, dacă se încadrează într-o anumită categorie, pot fi vaccinați, a declarat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8

„Deja oferim posibilitatea aceasta. Toți cetățenii români sunt eligibili să se înscrie pe platforma națională de vaccinare și dacă se încadrează într-o anumită categorie, evident că pot fi vaccinați (…). Ca cetățean român poți să mergi în România. Nu se pune problema. Noi nu am închis granițele pentru cetățenii români. De fapt, pentru niciun cetățean. Sunt niște restricții de sănătate care bineînțeles că diferă de la etapă la etapă. Uneori poți fi rugat să fii în autoizolare, alteori ți se permite doar tranzitul. În momentul de față sunt condiții mai stricte, în special, impuse unor cetățeni care vin din așa-numitele zone roșii și impunem fie un test anti-COVID, fie o perioadă de autoizolare. Noi oferim posibilitatea tuturor românilor să se vaccineze etapizat, potrivit unor strategii bine puse la punct și care până acum chiar au funcționat.”, a precizat ambasadorul.

Totodată, ambasadorul susține că studenții basarabeni care studiază în România sunt eligibili pentru a fi vaccinați în etapa a treia, care va începe „probabil într-o lună de zile”.

Potrivit datelor furnizate sâmbătă, 6 martie, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), de la începutul campaniei de vaccinare, în R. Moldova au fost imunizate 5.174 de persoane.

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentAvocata lui Cristian Rizea: „Clientul meu a spus că va face dezvăluiri senzaționale după ce va ieși din arest”
Articolul următorNoi restricții anti-COVID în Ungaria. Învăţământ exclusiv online