Consiliul European a decis joi acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova. Aderarea se va produce însă într-un orizont de timp îndepărtat şi este condiţionată de reforme profunde, potrivit pozițiilor exprimate anterior atat de președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, cât și de ambasadorii țărilor UE.

Liderii statelor UE au început, joi, un summit de două zile. 

Este o ”decizie extrem de importantă pentru viitorul (UE -n.r.)”, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, oficialul subliniind că summit-ul de două zile de la Bruxelles marchează un ”moment istoric în plan geopolitic”.

Anterior acestui summit, Parlamentul European a adoptat o rezoluția în sprijinul acordării „fără întârziere” a statutului de stat candidat Ucrainei și Moldovei în ceea ce privește aderarea la UE. În plus, potrivit rezoluției PE, UE ar trebui să facă același lucru cu Georgia „odată ce guvernul său a obținut rezultate”.

Articolul precedentCazul Șercan – lașitatea imposturii: de la Fecioara Emilia la deontoloaga de serviciu. Tratat despre lipsa bunului simț. Până unde poate merge perversitatea?
Articolul următorCopil de 3 ani mort, după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Chişinău