Mitropolitul Amfilohije Radovic al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) din Muntenegru, care evită să poarte mască şi a numit un pelerinaj “vaccinul lui Dumnezeu”, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a declarat miercuri biroul său, relatează Agerpres.

Amfilohije Radovic, în vârstă de 82 de ani, care exercită o influenţă politică importantă şi conduce cea mai mare confesiune creştină, a fost diagnosticat marţi cu COVID-19, însă se simte bine după o noapte petrecută în spital în capitala Podgorica.

“Se află sub îngrijirea permanentă a medicilor”, se arată în comunicatul biroului său.

Din decembrie până în august anul acesta, Amfilohije a jucat un rol esenţial în protestele împotriva unei legi religioase contestate în mica ţară balcanică cu 620.000 de locuitori, membră a NATO şi membru aspirant la Uniunea Europeană.

Disputa privind legea, care a permis statului să confişte unele proprietăţi religioase, a ajutat opoziţia să câştige alegerile parlamentare din 30 august şi să înlăture de la putere Partidul Democrat al Socialiştilor (PDS) al preşedintelui Milo Djukanovic.

După izbucnirea pandemiei de COVID-19, Amfilohije a apărut cu regularitate în public fără mască.

În timpul ceremoniilor din mai în onoarea unui episcop din secolul al XVII-lea, Sf. Vasile de la Ostrog Făcătorul de minuni, el a numit pelerinajul şi pe veneratul cleric “vaccinul lui Dumnezeu”.

“Ar fi bine dacă oamenii de ştiinţă contemporani inventează vaccinul…dar înainte să fie găsit…există un vaccin aici care a acţionat de-a lungul secolelor”, a spus el atunci la Mănăstirea Ostrog pe o stâncă lângă Podgorica.

Muntenegru a raportat până în prezent 188 de decese şi 12.584 de cazuri de coronavirus.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentKlaus Iohannis, după numărul mare de infectări și decese COVID în România ”Măsurile de restricție sunt inevitabile”
Articolul următorZece sate din Rusia au fost evacuate după ce un depozit de muniţii a luat foc