Autoritățile din sănătate se pregătesc să facă față unui nou val de COVID-19, în condițiile în care noua tulpină a virusului Omicron se răspândește rapid pe continentul european. În acest scop, se va recurge la introducerea obligativității deținerii certificatului COVID-19 în toate locurile aglomerate. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Specialiștii ANSP au înaintat un proiect de hotărâre către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică ce prevede aplicarea certificatului COVID-19, indiferent de codul în care se află zona, raionul. Mă refer la codul verde, galben sau portocaliu. De roșu nici nu mai vorbim, pentru că în cod roșu sunt deja aplicate foarte multe restricții. Se impune solicitarea certificatelor COVID pentru accesul în mai multe locuri, o seriozitate mai mare la controlul respectării regulilor. Locurile cu cel mai mare potențial de infectare rămân transportul public, în special în orele de vârf, alimentarele, locurile publice în care se adună mulți oameni, unitățile de alimentație publică”.

În Republica Moldova au fost înregistrate marți, 14 decembrie, 456 de cazuri noi de COVID-19. În prezent, în spitale se află 168 de pacienți în stare extrem de gravă și 36 – conectați la aparatele de ventilare mecanică. Totodată, 21 de bolnavi au decedat.


Articolul precedentArmata Națională a primit echipament militar din partea SUA. Pentru ce operațiuni este destinat?
Articolul următorCum s-a pomenit un moldovean cu o datorie de 17 milioane de lei față de o bancă, fără ca să împrumute această sumă?